Prajitura „O noapte la Venetia”

Prajitura "O noapte la Venetia"
Prajitura "O noapte la Venetia"

Ingrediente

Blat cocos :
6 albusuri
6 lg zahar
100 g cocos
5 lg faina
 
Blat cacao :
4 oua
4 lg zahar
4 lg faina
2 lg cacao
1/2 plic praf de copt (5 g)
 
Crema :
6 galbenusuri
150 g zahar
5 lg lapte
200 g unt
1 lg esenta de vanilie
Glazura :
150 g ciocolata cu lapte
50 g unt
5 lg lapte

Mod de preparare

Blat cocos : intr-un castron mixam spuma albusurile, adaugam zaharul, mixand mai departe , iar la final incorporam faina amestecata cu nuca de cocos. Compozitia o intindem intr-o forma dreptunghiulara tapetata cu hartie de copt (25*35 cm). Lasam tava deoparte si pregatim blatul de cacao.
Blat cacao : mixam spuma albusurile , apoi adaugam zaharul, galbenusurile pe rand, iar la final faina amestecata cu praful de copt si pudra de cacao. Compozitia o intindem cu grija peste compozitia de cocos si apoi dam tava la cuptor, pentru circa 15-20 minute. Facem testul cu scobitoarea.
Crema : mixam galbenusurile cu zaharul, apoi adaugam laptele si punem craticioara pe baie de aburi pana ce crema se ingroasa. Luam de pe foc si adaugam esenta de vanilie . Lasam sa se raceasca. Untul il mixam putin, iar in el punem cate o lingura din crema de oua racita.
Crema o intindem peste blatul racit si dam prajitura la frigider pana pregatim glazura .
Glazura : intr-o craticioara punem ingredientele, pe foc mic, pana se topesc. Omogenizam si intindem glazura obtinuta peste crema.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*