Pui cu masline si vin

Pui cu masline si vin
Pui cu masline si vin

Nr. de portii: 4

Dificultate: usoara

Ingrediente pentru rețetă

  • 1 pui în jur de 1,5 kg
  • 6 linguri de ulei de măsline
  • 2 catei de usturoi, tocati marunt
  • 2 cepe mari, tocate mărunt
  • 250 ml vin alb
  • ½ ceașcă de suc de roșii (din roșii proaspete sau conservate)
  • 20 de măsline Kalamon
  • putin rozmarin si patrunjel
  • sare
  • piper
 

Mod de preparare

  1. Spălați, opărește și uscați puiul și tăiați-l în porții mici. Se condimentează cu sare și piper. Se încălzește uleiul într-o cratiță și se călește porțiile de pui până se rumenesc pe toate părțile.

  2. Apoi adăugați ceapa, usturoiul și rozmarinul și căleți încă 2΄. Presărați sare și piper și continuați să sotati încă 3΄-4΄. Stingeți cu vinul și adăugați sucul de roșii.

  3. Când lichidul este aproape evaporat, adăugați măslinele decojite și fierbeți încă 5΄. Se ornează cu pătrunjel. Însoțiți acest fel de mâncare cu orez sau paste.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*