Nr. de portii: 4
Dificultate: usoara
Ingrediente pentru rețetă
- 1 pui în jur de 1,5 kg
- 6 linguri de ulei de măsline
- 2 catei de usturoi, tocati marunt
- 2 cepe mari, tocate mărunt
- 250 ml vin alb
- ½ ceașcă de suc de roșii (din roșii proaspete sau conservate)
- 20 de măsline Kalamon
- putin rozmarin si patrunjel
- sare
- piper
Mod de preparare
Spălați, opărește și uscați puiul și tăiați-l în porții mici. Se condimentează cu sare și piper. Se încălzește uleiul într-o cratiță și se călește porțiile de pui până se rumenesc pe toate părțile.
Apoi adăugați ceapa, usturoiul și rozmarinul și căleți încă 2΄. Presărați sare și piper și continuați să sotati încă 3΄-4΄. Stingeți cu vinul și adăugați sucul de roșii.
Când lichidul este aproape evaporat, adăugați măslinele decojite și fierbeți încă 5΄. Se ornează cu pătrunjel. Însoțiți acest fel de mâncare cu orez sau paste.
Lasă un răspuns