Timp de preparare: 1 ora si 15 min
Nr. de portii: 4
Dificultate: usoara
Ingrediente pentru rețetă
- pui: 1 mediu
- 2 catei de usturoi, tocati marunt
- ulei: 1/2 cană
- oregano: 1 lingură uscată sau 2 proaspete
- lămâi: 2
- Sare piper
Mod de preparare
Condimentați puiul în interior și în exterior și puneți-l în tigaie. Puneți căței de usturoi în interiorul și sub pielea de pasăre.
Se amestecă uleiul cu oregano, sucul unei lămâi și puțină sare în plus. Se toarnă peste pui și se întinde foarte bine din interior cu exteriorul cu amestecul. Presară a doua lămâie în felii groase, punând câteva înăuntru.
Acoperiți bine cu hârtie antiaderentă și coaceți alimentele într-un cuptor preîncălzit la 180 ° C timp de cel puțin 1 oră. Scoateți hârtia și lăsați păsările să se rumenească o vreme, dacă este necesar, în aer sau pe grătar.
Lasă un răspuns