Rata umpluta cu carne tocată, orez și castane

Rață umplută cu carne tocată, orez și castane
Rață umplută cu carne tocată, orez și castane

Nr. de portii: 8

Dificultate: medie

Ingrediente pentru rețetă

  • 1 rățușcă întreagă în jur de 3½ kg
  • 2 cepe, tocate mărunt
  • 200 gr. carne tocată
  • Sau o cană de orez
  • 50 gr. Pin
  • 40 de castane prăjite, decojite
  • 1 măr tocat
  • sucul a 2 lămâi
  • sucul de 1 portocală
  • 3/4 dintr-o ceașcă de bulion de carne gata sau de casă
  • 1 1/2 cană bulion de pui gata sau de casă
  • 6 linguri margarina
  • sare, piper, puțină miere
 

Mod de preparare

  1. Se încălzește jumătate din margarină și se călește ceapa, carnea tocată și orezul. Adăugați bulionul de vită de casă și aduceți la fierbere până se evaporă lichidele. Adăugați cele 10 castane tocate, nuci de pin, măr și o jumătate de suc de lămâie. Lăsați umplutura să se răcească. Umpleți burta de rață cu acest amestec și coaseți cu atenție pentru a ține umplutura. Preîncălziți cuptorul la 220 ° C.

  2.  Adăugați bulionul fierbinte de pui, adăugați castanele rămase și fierbeți timp de 1΄-2΄. Așezați rața umplută într-o tigaie și turnați peste ea margarina topită rămasă. Puneți castanele întregi rămase cu bulionul lor, condimentați cu sare și piper și turnați peste restul de lămâie și suc de portocale.

  3. Coaceți rățuștele timp de aproximativ 3 ore, acoperite cu folie. Când este aproape gata, coborâți cuptorul la 200 ° C, scoateți folia și adăugați puțină miere pe rață pentru a obține o culoare frumoasă. Serviți rața cu castanele

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*