Ingrediente pentru 20 bucati
- 1/2 cană semolă grosieră
- 1/2 cană făină de toate scopurile
- 2 cani de iaurt
- 1/2 lingură sodă de copt
- 1 cană zahăr
- 1 cană de unt topit
- 6 ouă
- coaja de 1 lamaie
- 1/2 cană migdale pudră
- 20 migdale întregi, nesalțate
- Pentru sirop:
- 3 căni de zahăr
- 3 căni de apă
- suc de 1/2 lamaie
Mod de preparare
- Intr-un bol, amesteca jumatatea zaharului cu semola. Intr-un bol separat, adaugati iaurtul, bicarbonatul de sodiu si coaja de lamaie, apoi adaugati la amestecul de seminte. Se lasă să se odihnească 1 oră. \
- Cu ajutorul unui mixer, bateți untul cu restul de zahăr și gălbenușurile de ou până când se spumesc și se netezesc. Bateți albușurile de ou într-o bezea.
- Adăugați amestecul de gălbenușuri și migdale pudră la amestecul de iaurt și combinați. în sfârșit adăugați bezea, amestecând cu grijă.
- goliți amestecul într-un cositor uns cu grăsime și coaceți într-un cuptor preîncălzit la 200C timp de 30 de minute.
- Pentru sirop: fierbeți apa, zahărul și sucul de lămâie timp de 5 minute.
- Lasă prajitural să se răcească puțin, apoi toacă siropul cald peste el. Introduceți înapoi în cuptor și coaceți încă 10 minute până când blatul s-a caramelizat. Scoateți din cuptor și lăsați-l să absoarbă tot siropul. se taie în felii, plasând o migdală întreagă în centrul fiecărei felii.
Lasă un răspuns