Ravani cu iaurt

Ravani cu iaurt
Ravani cu iaurt

Ingrediente pentru 20 bucati

  • 1/2 cană semolă grosieră
  • 1/2 cană făină de toate scopurile
  • 2 cani de iaurt
  • 1/2 lingură sodă de copt
  • 1 cană zahăr
  • 1 cană de unt topit
  • 6 ouă
  • coaja de 1 lamaie
  • 1/2 cană migdale pudră
  • 20 migdale întregi, nesalțate
  • Pentru sirop:
  • 3 căni de zahăr
  • 3 căni de apă
  • suc de 1/2 lamaie

Mod de preparare

  1. Intr-un bol, amesteca jumatatea zaharului cu semola. Intr-un bol separat, adaugati iaurtul, bicarbonatul de sodiu si coaja de lamaie, apoi adaugati la amestecul de seminte. Se lasă să se odihnească 1 oră. \
  2. Cu ajutorul unui mixer, bateți untul cu restul de zahăr și gălbenușurile de ou până când se spumesc și se netezesc. Bateți albușurile de ou într-o bezea. 
  3. Adăugați amestecul de gălbenușuri și migdale pudră la amestecul de iaurt și combinați. în sfârșit adăugați bezea, amestecând cu grijă. 
  4. goliți amestecul într-un cositor uns cu grăsime și coaceți într-un cuptor preîncălzit la 200C timp de 30 de minute. 
  5. Pentru sirop: fierbeți apa, zahărul și sucul de lămâie timp de 5 minute. 
  6. Lasă prajitural să se răcească puțin, apoi toacă siropul cald peste el. Introduceți înapoi în cuptor și coaceți încă 10 minute până când blatul s-a caramelizat. Scoateți din cuptor și lăsați-l să absoarbă tot siropul. se taie în felii, plasând o migdală întreagă în centrul fiecărei felii. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*