Nr. de portii: 4
Dificultate: medie
Ingrediente pentru rețetă
- Pentru aluat
- făină: 450 gr. Pentru fiecare utilizare
- sare: 1/2 linguriță
- ouă: 5 gălbenușuri
- ulei de măsline: 2-3 linguri
- Pentru umplutură și garnitură
- spanac: 200 gr., proaspăt, opărit, scurs și tocat mărunt
- ceapa: 4 proaspete, tocate marunt
- ciuperci: 100 gr., tocate mărunt
- ricotta sau crema de branza: 200 gr.
- Parmezan: 180 gr., Proaspăt ras
- ou: 1
- usturoi: 1 cățel, tocat mărunt
- sare
- piper: proaspăt măcinat
- smântână: 150 ml
- unt: 100 gr.
Mod de preparare
Pregătiți umplutura după cum urmează: încălziți jumătate de unt și sotati ciupercile, usturoiul și ceapa timp de 7΄-8΄, amestecând des până când lichidele se evaporă și rămâne doar untul.Adăugați spanacul, ricotta la amestecul de umplere. , jumătate din parmezan, ouă și sare și piper și amestecați.
Faceți un deal cu făina pe o suprafață plană. Faceți o gaură în centru și adăugați gălbenușurile, puțină sare și apă. Lucrați aluatul mai întâi cu o furculiță și apoi cu mâinile timp de aproximativ 12΄-15΄. Folosind o mașină manuală, deschideți aluatul într-o foaie și tăiați-l în fâșii late de 5 cm. Puneți la o distanță subțire pe o fâșie de aluat 1 linguriță de umplutură și acoperiți cu o a doua fâșie de aluat.
- Tăiați-le cu un tăietor sau instrumentul special într-o formă pătrată. Apăsați cu degetele umede pentru a lipi ravioli de margini. Fierbeți-le 3΄ în apă sărată. Scoateți-le cu o lingură cu fante și serviți-le pe o farfurie. Stropiți cu smântână, restul de unt topit, presărați cu parmezanul rămas și piper proaspăt măcinat și serviți.
Lasă un răspuns