Ravioli de casă cu ciuperci și spanac

Ravioli de casă cu ciuperci și spanac
Ravioli de casă cu ciuperci și spanac

Nr. de portii: 4

Dificultate: medie

Ingrediente pentru rețetă

  • Pentru aluat
  • făină: 450 gr. Pentru fiecare utilizare
  • sare: 1/2 linguriță
  • ouă: 5 gălbenușuri
  • ulei de măsline: 2-3 linguri
  • Pentru umplutură și garnitură
  • spanac: 200 gr., proaspăt, opărit, scurs și tocat mărunt
  • ceapa: 4 proaspete, tocate marunt
  • ciuperci: 100 gr., tocate mărunt
  • ricotta sau crema de branza: 200 gr.
  • Parmezan: 180 gr., Proaspăt ras
  • ou: 1
  • usturoi: 1 cățel, tocat mărunt
  • sare
  • piper: proaspăt măcinat
  • smântână: 150 ml
  • unt: 100 gr.
 

Mod de preparare

  1. Pregătiți umplutura după cum urmează: încălziți jumătate de unt și sotati ciupercile, usturoiul și ceapa timp de 7΄-8΄, amestecând des până când lichidele se evaporă și rămâne doar untul.Adăugați spanacul, ricotta la amestecul de umplere. , jumătate din parmezan, ouă și sare și piper și amestecați.

  2. Faceți un deal cu făina pe o suprafață plană. Faceți o gaură în centru și adăugați gălbenușurile, puțină sare și apă. Lucrați aluatul mai întâi cu o furculiță și apoi cu mâinile timp de aproximativ 12΄-15΄. Folosind o mașină manuală, deschideți aluatul într-o foaie și tăiați-l în fâșii late de 5 cm. Puneți la o distanță subțire pe o fâșie de aluat 1 linguriță de umplutură și acoperiți cu o a doua fâșie de aluat.

  3. Tăiați-le cu un tăietor sau instrumentul special într-o formă pătrată. Apăsați cu degetele umede pentru a lipi ravioli de margini. Fierbeți-le 3΄ în apă sărată. Scoateți-le cu o lingură cu fante și serviți-le pe o farfurie. Stropiți cu smântână, restul de unt topit, presărați cu parmezanul rămas și piper proaspăt măcinat și serviți.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*