Ravioli de casă cu ciuperci și spanac

Ravioli de casă cu ciuperci și spanac
Ravioli de casă cu ciuperci și spanac

Nr. de portii: 4

Dificultate: medie

Ingrediente pentru rețetă

  • Pentru aluat
  • făină: 450 gr. Pentru fiecare utilizare
  • sare: 1/2 linguriță
  • ouă: 5 gălbenușuri
  • ulei de măsline: 2-3 linguri
  • Pentru umplutură și garnitură
  • spanac: 200 gr., proaspăt, opărit, scurs și tocat mărunt
  • ceapa: 4 proaspete, tocate marunt
  • ciuperci: 100 gr., tocate mărunt
  • ricotta sau crema de branza: 200 gr.
  • Parmezan: 180 gr., Proaspăt ras
  • ou: 1
  • usturoi: 1 cățel, tocat mărunt
  • sare
  • piper: proaspăt măcinat
  • smântână: 150 ml
  • unt: 100 gr.
 

Mod de preparare

  1. Pregătiți umplutura după cum urmează: încălziți jumătate de unt și sotati ciupercile, usturoiul și ceapa timp de 7΄-8΄, amestecând des până când lichidele se evaporă și rămâne doar untul.Adăugați spanacul, ricotta la amestecul de umplere. , jumătate din parmezan, ouă și sare și piper și amestecați.

  2. Faceți un deal cu făina pe o suprafață plană. Faceți o gaură în centru și adăugați gălbenușurile, puțină sare și apă. Lucrați aluatul mai întâi cu o furculiță și apoi cu mâinile timp de aproximativ 12΄-15΄. Folosind o mașină manuală, deschideți aluatul într-o foaie și tăiați-l în fâșii late de 5 cm. Puneți la o distanță subțire pe o fâșie de aluat 1 linguriță de umplutură și acoperiți cu o a doua fâșie de aluat.

  3. Tăiați-le cu un tăietor sau instrumentul special într-o formă pătrată. Apăsați cu degetele umede pentru a lipi ravioli de margini. Fierbeți-le 3΄ în apă sărată. Scoateți-le cu o lingură cu fante și serviți-le pe o farfurie. Stropiți cu smântână, restul de unt topit, presărați cu parmezanul rămas și piper proaspăt măcinat și serviți.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*