Timp de preparare: 1 ora si 15 min
Nr. de portii: 6
Dificultate: medie
Ingrediente pentru rețetă
- fasole uriașă: 500 gr.
- telina: 2 crenguțe
- ceapa: 3 uscate, mici
- praz: 1 tocat
- patrunjel sau marar: 1 buchet, tocat marunt
- ceapă: 2, în felii
- conserve de ton: 200 gr. drenat
- ulei: 1 cană
- lămâie: 1, sucul
- muștar: 1 linguriță
- sare: cât vrei
- piper: proaspăt măcinat
Mod de preparare
Înmuiați giganții în apă călduță timp de 12 ore. Turnati apa si puneti-le intr-o oala mare cu apa curata, 1 crenguta de telina si 1 ceapa. Se fierb 1 ora si 15 ‘, pana se inmoaie. Scurgeți uriașii și țineți-i calzi într-un bol mare pentru salate.
Tocam marunt a doua crenguta de telina, cea de-a doua ceapa, prazul, jumatate de marar sau patrunjel si le sotam usor toate impreuna intr-o jumatate de cana de ulei.
Adăugați amestecul la giganți împreună cu sare, piper și amestecați.
Puneți uleiul rămas, jumătate de tonă, muștar, suc de lămâie în blender și bateți până devin un sos uniform. Se toarnă amestecul peste giganți, se presară cea de-a treia ceapă în felii, se adaugă restul de ton, se presară cu restul de condimente, se amestecă și se servește imediat salata.
Lasă un răspuns