
Timp de preparare: 20 min
Nr. de portii: 4
Dificultate: usoara
Ingrediente pentru rețetă
- broccoli: 750 gr.
- telina: 1 crenguță, curățată și tocată mărunt
- ulei de măsline: 2 linguri
- ceapă de primăvară: 2 dimensiuni medii, tocate mărunt
- zahăr brun: 1 lingură
- alune: (sau nuci de pin): 4 linguri, prăjite
- Sare piper
Pentru sosul tahini
- usturoi: tocat 1 linguriță
- ulei de susan: 80 ml
- suc de lamaie: 2-3 linguri
- tahini: 150 gr.
- sare
Mod de preparare
Fierbeți broccoli în apă sărată timp de 10 ‘(aveți grijă să nu gătiți prea mult). Într-un castron mare, amestecați broccoli fiert cu țelina. Se condimentează cu sare și piper. Puneți uleiul de măsline într-o tigaie și sotati ceapa până când începe să-și schimbe culoarea. Presărați cu zahăr brun, amestecați și continuați să sotati până se caramelizează. Apoi adăugați alunele (sau nucile de pin) și amestecați pentru 2’-3 ‘.
Se toarnă jumătate din conținutul cratiței în vasul cu broccoli și țelină și se ține restul deoparte.
Bateți usturoiul cu uleiul de susan, sucul de lămâie și sarea în blender și imediat ce ingredientele sunt omogenizate, adăugați tahini și amestecați bine. Stropiți salata cu sosul și amestecați bine. Adăugați amestecul rămas din tigaie și serviți imediat.
Lasă un răspuns