Maioneza vegana din avocado nu mai este un secret de mult timp. De cand s-a inventat, ea a castigat multi adepti si consumatori.
Eu iubesc avocado-ul, asa ca as putea manca zilnic acest preparat. Inainte de a trece la treaba as vrea sa reamintesc ca acest fruct este o minune pentru calitatile sale: contine grasimi bune, fructoza putina, cantitate mare de potasiu, acid folic etc.
Salata de telina cu maioneza de avocado a venit sa suplineasca reteta clasica cu maioneza din ou.
Ingrediente:
- 1 avocado mare sau unul si jumatate mic
- 30 ml ulei de masline
- 1 lamaie
- 2-3 catei de usturoi
- 1 telina mica
- sare
Mod de preparare
Pentru o maioneza de avocado reusita trebuie sa folosim un fruct bine copt si moale. De regula, in magazine nu prea se gasesc fructe coapte, mai toate sunt tari si pietroase.
Trucul de coacere este simplu. Puneti avocado intr-o punga de hartie alaturi de o banana . In 1-2 zile fructele vor fi numai bune de folosit.
Maioneza vegana se face foarte rapid. Intr-un vas inalt punem avocado (pe care-l scobim cu o lingura, pana ramane doar coaja), uleiul de masline,usturoiul taiat bucatele, sarea si zeama de la jumatate de lamaie. Cu un blender de mana pasam compozitia astfel incat toate ingredientele sa fie bine omogenizate iar consistenta sa fie cremoasa. Daca nu va place usturoiul puteti sa-l scoateti din compozitie.
Telina se curata de coaja si se da pe razatoarea mica. Pentru a preveni oxidarea stropim telina rasa cu zeama de la jumatate de lamaie.
In final amestecam telina cu maioneza si obtinem o delicioasa salata vegana sau de post.
Pe langa faptul ca are o culoare absolut uimitoare este si foarte hranitoare.
Salata de telina cu maioneza de avocado se poate servi pe paine prajita, crackersi, pe felii de gogosar sau rosie…sau cum va trece prin cap.
Eu deja am trecut salata asta pentru o masa in familie, pentru ca vreau sa-i surprind placut pe cei care postesc si nu cunosc varianta asta.
Lasă un răspuns