Timp de preparare: 20 min
Nr. de portii: 6
Dificultate: usoara
ngrediente pentru rețetă
- 200 gr. salata verde sau mov cret
- 400 gr. rucola si spanac frunze tinere
- 1/2 avocado în felii
- 1 castravete mic sau 1/2 normal în felii
Pentru sos
- 1/2 cană ulei de măsline
- 4 linguri de oțet balsamic
- 1/2 linguriță usturoi topit
- 2 lingurițe de muștar
- 1 linguriță miere
- sare
Executarea unei rețete
Se toarnă toate salatele într-un castron și se presează ușor cu mâinile, amestecând (să stea o vreme). Se adauga castravetele si feliile de avocado.
Bateți uleiul de măsline cu oțetul balsamic, usturoiul, mierea, muștarul și sarea într-un blender și turnați acest amestec peste salată. Se amestecă bine și se servește.
Sfat
Dacă doriți, puteți săteți usturoiul înainte de a-l pune în blender, nu piure, ci în felii în puțin ulei.
Dacă vrei și brânză, merge bine cu afine, parmezan și cremă de brânză.
Avocado se bronzează ușor. Adăugați-l la salatele plate imediat ce turnați dressingul peste el și serviți salata.
Lasă un răspuns