Salată verde cu spanac, avocado și sos de oțet balsamic

Salată verde cu spanac, avocado și sos de oțet balsamic
Salată verde cu spanac, avocado și sos de oțet balsamic

Timp de preparare: 20 min

Nr. de portii: 6

Dificultate: usoara

ngrediente pentru rețetă

  • 200 gr. salata verde sau mov cret
  • 400 gr. rucola si spanac frunze tinere
  • 1/2 avocado în felii
  • 1 castravete mic sau 1/2 normal în felii
  • Pentru sos

  • 1/2 cană ulei de măsline
  • 4 linguri de oțet balsamic
  • 1/2 linguriță usturoi topit
  • 2 lingurițe de muștar
  • 1 linguriță miere
  • sare
 

Executarea unei rețete

  1. Se toarnă toate salatele într-un castron și se presează ușor cu mâinile, amestecând (să stea o vreme). Se adauga castravetele si feliile de avocado.

  2. Bateți uleiul de măsline cu oțetul balsamic, usturoiul, mierea, muștarul și sarea într-un blender și turnați acest amestec peste salată. Se amestecă bine și se servește.

Sfat

Dacă doriți, puteți săteți usturoiul înainte de a-l pune în blender, nu piure, ci în felii în puțin ulei.

Dacă vrei și brânză, merge bine cu afine, parmezan și cremă de brânză.

Avocado se bronzează ușor. Adăugați-l la salatele plate imediat ce turnați dressingul peste el și serviți salata.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*