Ingrediente
- o jumatate de kg de carne de porc tocata
- 1 morcov
- 2 cepe
- 1 ardei rosu gras
- o lingura de bulion
- cam 350-400 suc de rosii
- bors acru – o jumatate de litru
- 2 verze murate mici
- 3-4 linguri de ulei
- patrunjel si marar proaspete sau verzi
- piper, boia si sare
Mod de preparare
- incepem cu varza si incepe sa alegem cele mai frumoase frunze si le clatim
- tocam marunt ceapa si calim in ulei, apo adaugam morocovul si ardeiul taiate marunt
- cand incepe ceapa sa se caleassca adaugam bulionul si mai tinem pe foc cateva minute dupa are dam tigaia deoparte si lasam sa se raceasca
- intr-un bol mai mare punem carnea tocata, orezul care inainte trebuie spalat
- adaugam ceapa cu ardeiul si morcovul si verdeata tocata
- punem sarea,, piperul si boaiua (un sfat bun: deoarece frunzele de varza sunt deja sarate, nu adauga prea multa sare)
- se amesteca totul foarte bine si punem cate o lingura din amestec in fiecare frunza de varza
- va recomand sa folositi o oala de lut, dar daca nu aveti faceti in vasul in care faceti de obicei
- pe fundul oalei asezam foi de dafin, marar si pantrujel si adaugam sarmalele in strauri
- punem apa si borsul si sucul de rosii
- punem la foc mic timp de o ora jumatate doua
- daca apa scade, punem apa fierbinte in completare
- verifica dupa o ora sarmalele
Cu siuranta va fi o reteta foarte gustoasa. Pofta buna!
Lasă un răspuns