Sarmale moldovenesti

Sarmale moldovenesti
Sarmale moldovenesti

Ingrediente 

  • o jumatate de kg de carne de porc tocata
  • 1 morcov
  • 2 cepe
  • 1 ardei rosu gras
  • o lingura de bulion
  • cam 350-400 suc de rosii
  • bors acru – o jumatate de litru
  • 2 verze murate mici
  • 3-4 linguri de ulei
  • patrunjel si marar proaspete sau verzi
  • piper, boia si sare

Mod de preparare 

  1. incepem cu varza si incepe sa alegem cele mai frumoase frunze si le clatim
  2. tocam marunt ceapa si calim in ulei, apo adaugam morocovul si ardeiul taiate marunt
  3. cand incepe ceapa sa se caleassca adaugam bulionul si mai tinem pe foc cateva minute dupa are dam tigaia deoparte si lasam sa se raceasca
  4. intr-un bol mai mare punem carnea tocata, orezul care inainte trebuie spalat
  5. adaugam ceapa cu ardeiul si morcovul si verdeata tocata
  6. punem sarea,, piperul si boaiua (un sfat bun: deoarece frunzele de varza sunt deja sarate, nu adauga prea multa sare)
  7. se amesteca totul foarte bine si punem cate o lingura din amestec in fiecare frunza de varza
  8. va recomand sa folositi o oala de lut, dar daca nu aveti faceti in vasul in care faceti de obicei
  9. pe fundul oalei asezam foi de dafin, marar si pantrujel si adaugam sarmalele in strauri
  10. punem apa si borsul si sucul de rosii
  11. punem la foc mic timp de o ora jumatate doua
  12. daca apa scade, punem apa fierbinte in completare
  13. verifica dupa o ora sarmalele

Cu siuranta va fi o reteta foarte gustoasa. Pofta buna!

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*