Ingrediente
– 3 găbenușuri
– 50g zahăr
– 350 g făină
– 100g unt moale
– 7g drojdie uscată
– 200ml lapte călduț
– coaja rasă de la o lămăie
– 1 praf de sare
Mod de preparare
Amestecăm drojdia cu laptele călduț, drojdia, 1 lingura de zahăr și 3 linguri de făină. Lăsăm până dospește.
În bolul unui mixer, punem făina, amestecul dospit, gălbenuşurile amestecate cu zahărul și coaja de lămâie, untul şi începem să mixăm, folosind cârligul până aluatul devine foarte elastic și pereții bolului sunt curați.
Ungem formele cu unt.
Împărțim aluatul in 12 bucăti si formăm bile pe care le punem în forme. Lăsăm la crescut cca 45 minute până își dublează volumul.
Se coc 15-20minute in cuptorul preincalzit la 200 grade.
Se scot la răcit.
Siropul.:
Punem pe foc, 800 ml apă + 300 grame zahăr şi fierbem până se topeşte zahărul. Adăugăm coajă de lămâie și esența de rom.
Punem fiecare savarină în siropul încins până este pătrunsă foarte bine de sirop, apoi o scoatem şi o aşezăm pe un platou. După insiropare lăsăm savarinele o oră la frigider.
Tăiem un căpăcel peste care punem gem de căpșuni şi sprităm frişca după preferinţă.
Lasă un răspuns