Nr. de portii: 4
Dificultate: medie
Ingrediente pentru rețetă
- sepie: 1 1/2 kg
- 500 gr. paste tocate
- roșii: 1 kg ras răzuit pe o răzătoare
- ceapa: 1 kg tocat grosier
- usturoi: 2 căței, tocate mărunt
- ulei de măsline: 1 cană
- vin alb: 1/2 cana
- frunze de dafin: 2
- oțet: 1 lingură
- Sare piper
Mod de preparare
Curățați, spălați și fierbeți sepia cu puțină apă. Strecoară-le și păstrează-le apa.
Soteți ceapa cu usturoiul în ulei, adăugați sepia pe care ați tăiat-o în bucăți și adăugați vinul, roșiile, sarea, piperul, frunza de dafin, oțetul și puțin din apa pe care a fiert-o sepia. Lasă-i să fiarbă.
Fierbeți macaroanele tocate conform instrucțiunilor de pe ambalaj și strecurați-le. Serviți sepia cu sosul lor împreună cu pastele și presărați-opțional- cu pătrunjel tocat.
Câteva cuvinte despre rețetă
Postul Mare Rețetă pentru sepie tradițională cu macaroane tocate. Sepia a sprijinit și susține în continuare masa greacă de post. Brutarii sau bucătarii furnizează substanțe nutritive importante organismului. Sepia este bogată în proteine și vitamine B, în special vitamina B12 și riboflavină (B2). De asemenea, conțin niacină și vitamina B6. Dezavantajul nutrițional al sepiei este conținutul său ridicat de colesterol.
Lasă un răspuns