
Timp de preparare: 45 min
Nr. de portii: 6
Dificultate: medie
Ingrediente pentru rețetă
- 3 sepie: aproximativ 1.200 gr. in total
- sare: putin
- ulei de măsline: pentru împrăștiere și coacere
Pentru cous cous
- cous cous: 500 gr.
- morcovi: 130 gr. cubulete
- dovlecei: 180 gr. cubulete
- ulei de măsline: 100 ml
- vin: 1/2 pahar, unde vom dizolva cerneala de sepie
- ceapa pentru tocanita: 250 gr. tocat mărunt
- patrunjel: 2 linguri tocat
- sare: putin
- piper: proaspăt măcinat
- bulion de raci: 800 ml
Executarea unei rețete
Curățați sepia de pe piele și organe. Țineți o pungă cu cerneală (celelalte pot fi păstrate în congelator pentru altă dată). Deschideți sepia complet și tăiați-o oblic în benzi cât mai subțiri, pentru a arăta ca niște tagliatele.
Se încălzește uleiul de măsline și se călește ceapa. Adăugați cuscusul și amestecați bine. Stingeți cu vin și cerneală. Coborâți focul și adăugați morcovul și dovleceii, amestecând continuu. Se condimentează cu sare și piper și se adaugă bulionul încet. Acoperiți oala și gătiți cuscusul, având grijă să nu-l fierbeți prea mult și să-l lăsați lipicios. Se adauga patrunjelul.
Ungeți sepia cu ulei și sareți-le ușor. Ungeți o tavă antiaderentă pentru a le potrivi și coaceți-le, amestecând, pentru a obține culoare pe toate părțile.
Serviți cuscusul în centru cu un cerc și distribuiți deasupra „tagliatele” de sepie. Se presară cu puțin ulei de măsline și se ornează cu pătrunjel.
Lasă un răspuns