Spaghete bolognese cu ton

answear.ro%20
Spaghete bolognese cu ton
Spaghete bolognese cu ton

Va propunem un fel de mâncare principal deosebit de gustos și ușor de preparat pe baza catorva ingrediente simple: spaghete cu ton Bolognese .

Rețeta a fost depusă la Camera de Comerț din Bologna , intrând astfel oficial în preparatele tradiționale din Italia.

Mod de preparareUsor
Timp de pregatire15 min
Timp de gatit40 min
Nr. de portii4 portii

Ingrediente

  • 320 g de spaghete
  • 180 g ton de calitate în ulei
  • 1 ceapă roz de mărime normală (posibil de la Medicina)
  • 700 g de roșii proaspete (sau o cutie de 400 g de roșii decojite)
  • ulei de măsline extravirgin
  • sare
Este un  prim fel de  gustos și satisfăcător, ușor de făcut, bazat pe ingrediente simple și strict „de casă”, cum ar fi tonul în uleiceapa și roșiile .

Reteta de spaghete cu tom este rezultatul cercetărilor, studiilor și colecțiilor de mărturii orale și scrise despre un fel de mâncare care de-a lungul timpului a cunoscut o largă răspândire in nordul Italiei.

Mod de preparare

1. Feliați ceapa foarte subțire și gătiți-o ușor într-o tigaie cu uleiul de măsline. Când devine transparent, adăugați roșiile decojite tăiate în bucăți, sareți și continuați să gătiți până când sunt bine amestecate și sosul s-a micșorat puțin (aproximativ 30 de minute).
 
2. La 10 minute de la sfârșitul gătitului se adaugă tonul tocat grosier. Între timp, veți pune o cratiță mare pe foc pentru a fierbe spaghetele. Scurgeți-le al dente într-un bol fierbinte și condimentați cu sosul pregătit.

3. Transferați spaghetele cu ton bolnav la bucatele de servire și serviți imediat.

vivre.ro

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*