Spaghete bolognese cu ton

Spaghete bolognese cu ton
Spaghete bolognese cu ton

Va propunem un fel de mâncare principal deosebit de gustos și ușor de preparat pe baza catorva ingrediente simple: spaghete cu ton Bolognese .

Rețeta a fost depusă la Camera de Comerț din Bologna , intrând astfel oficial în preparatele tradiționale din Italia.

Mod de preparareUsor
Timp de pregatire15 min
Timp de gatit40 min
Nr. de portii4 portii

Ingrediente

  • 320 g de spaghete
  • 180 g ton de calitate în ulei
  • 1 ceapă roz de mărime normală (posibil de la Medicina)
  • 700 g de roșii proaspete (sau o cutie de 400 g de roșii decojite)
  • ulei de măsline extravirgin
  • sare
Este un  prim fel de  gustos și satisfăcător, ușor de făcut, bazat pe ingrediente simple și strict „de casă”, cum ar fi tonul în uleiceapa și roșiile .

Reteta de spaghete cu tom este rezultatul cercetărilor, studiilor și colecțiilor de mărturii orale și scrise despre un fel de mâncare care de-a lungul timpului a cunoscut o largă răspândire in nordul Italiei.

Mod de preparare

1. Feliați ceapa foarte subțire și gătiți-o ușor într-o tigaie cu uleiul de măsline. Când devine transparent, adăugați roșiile decojite tăiate în bucăți, sareți și continuați să gătiți până când sunt bine amestecate și sosul s-a micșorat puțin (aproximativ 30 de minute).
 
2. La 10 minute de la sfârșitul gătitului se adaugă tonul tocat grosier. Între timp, veți pune o cratiță mare pe foc pentru a fierbe spaghetele. Scurgeți-le al dente într-un bol fierbinte și condimentați cu sosul pregătit.

3. Transferați spaghetele cu ton bolnav la bucatele de servire și serviți imediat.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*