
Va propunem un fel de mâncare principal deosebit de gustos și ușor de preparat pe baza catorva ingrediente simple: spaghete cu ton Bolognese .
Rețeta a fost depusă la Camera de Comerț din Bologna , intrând astfel oficial în preparatele tradiționale din Italia.
Mod de preparare | Usor |
Timp de pregatire | 15 min |
Timp de gatit | 40 min |
Nr. de portii | 4 portii |
Ingrediente
- 320 g de spaghete
- 180 g ton de calitate în ulei
- 1 ceapă roz de mărime normală (posibil de la Medicina)
- 700 g de roșii proaspete (sau o cutie de 400 g de roșii decojite)
- ulei de măsline extravirgin
- sare
Este un prim fel de gustos și satisfăcător, ușor de făcut, bazat pe ingrediente simple și strict „de casă”, cum ar fi tonul în ulei, ceapa și roșiile .
Reteta de spaghete cu tom este rezultatul cercetărilor, studiilor și colecțiilor de mărturii orale și scrise despre un fel de mâncare care de-a lungul timpului a cunoscut o largă răspândire in nordul Italiei.
Mod de preparare
1. Feliați ceapa foarte subțire și gătiți-o ușor într-o tigaie cu uleiul de măsline. Când devine transparent, adăugați roșiile decojite tăiate în bucăți, sareți și continuați să gătiți până când sunt bine amestecate și sosul s-a micșorat puțin (aproximativ 30 de minute).
2. La 10 minute de la sfârșitul gătitului se adaugă tonul tocat grosier. Între timp, veți pune o cratiță mare pe foc pentru a fierbe spaghetele. Scurgeți-le al dente într-un bol fierbinte și condimentați cu sosul pregătit.
3. Transferați spaghetele cu ton bolnav la bucatele de servire și serviți imediat.
Lasă un răspuns