Nr. de portii: 6
Dificultate: medie
Ingrediente pentru rețetă
- 500 gr. spaghete
- 2 avocado
- 1 ardei iute (opțional)
- 24 creveți mari, curățați (fără cap)
- 1 ceapă, tocată mărunt
- 50 gr. unt
- 100ml smântână
- 60 gr. brânză albastră topită cu o furculiță
- 1 pahar de vin alb uscat
- sare, piper și boabe de piper colorate pentru garnitură
Mod de preparare
Curățați avocado și tăiați-le felii. Incalzim untul si calim ceapa si piperul. Adăugați creveții și fierbeți cu vinul. Se fierbe timp de 5 minute până când lichidele se evaporă. Între timp, pregătiți spaghetele separat conform instrucțiunilor de pe ambalaj și scurgeți-le.
Se amestecă pastele cu amestecul cu creveții și jumătate din feliile de avocado. Adăugați smântâna și brânza și condimentați cu sare și piper. Se amestecă bine de câteva ori la foc mic și se servește imediat. Se ornează cu restul de felii de avocado și boabe de piper.
Lasă un răspuns