Spaghete cu creveti

Spaghete cu creveti
Spaghete cu creveti

Nr. de portii: 4

Dificultate: medie

Ingrediente pentru rețetă

  • 500 gr. spaghete
  • 15-20 creveți medii, curățați de coajă și de intestinul negru în spate
  • 400 gr. roșiile tăiate în jumătate sau roșiile tocate grosier cu sucul lor sau conservele de roșii
  • 1 ceapă, tocată
  • 1 cățel de usturoi
  • 1 pahar de vin ouzo (sau vin alb)
  • 1-2 linguri de patrunjel, tocat marunt
  • ulei de măsline, sare, piper
 

Mod de preparare

  1. Călește ceapa într-o tigaie adâncă, spațioasă, cu puțin ulei și, de îndată ce se usucă, adaugă usturoiul tocat și continuă încă un „-2”, călește, amestecând continuu.

  2. Adăugați creveții, amestecați o rundă, roșiile, roșiile, sarea, piperul, ouzo (sau, alternativ, vinul) și lăsați-le 10′-12 ‘să le coaceți toate împreună (dacă considerăm necesar, adăugați puțină apă în spațiu acest).

  3. Fierbeți spaghetele în apă sărată conform instrucțiunilor de pe ambalaj și strecurați-le. Amestecați pastele cu sosul (sau serviți separat, dacă preferați) și presărați pătrunjel proaspăt, tocat.

Pofta buna!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*