Spaghete cu creveti

Spaghete cu creveti
Spaghete cu creveti

Nr. de portii: 4

Dificultate: medie

Ingrediente pentru rețetă

  • 500 gr. spaghete
  • 15-20 creveți medii, curățați de coajă și de intestinul negru în spate
  • 400 gr. roșiile tăiate în jumătate sau roșiile tocate grosier cu sucul lor sau conservele de roșii
  • 1 ceapă, tocată
  • 1 cățel de usturoi
  • 1 pahar de vin ouzo (sau vin alb)
  • 1-2 linguri de patrunjel, tocat marunt
  • ulei de măsline, sare, piper
 

Mod de preparare

  1. Călește ceapa într-o tigaie adâncă, spațioasă, cu puțin ulei și, de îndată ce se usucă, adaugă usturoiul tocat și continuă încă un „-2”, călește, amestecând continuu.

  2. Adăugați creveții, amestecați o rundă, roșiile, roșiile, sarea, piperul, ouzo (sau, alternativ, vinul) și lăsați-le 10′-12 ‘să le coaceți toate împreună (dacă considerăm necesar, adăugați puțină apă în spațiu acest).

  3. Fierbeți spaghetele în apă sărată conform instrucțiunilor de pe ambalaj și strecurați-le. Amestecați pastele cu sosul (sau serviți separat, dacă preferați) și presărați pătrunjel proaspăt, tocat.

Pofta buna!

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*