Nr. de portii: 4
Dificultate: medie
Ingrediente pentru rețetă
- 500 gr. spaghete
- 15-20 creveți medii, curățați de coajă și de intestinul negru în spate
- 400 gr. roșiile tăiate în jumătate sau roșiile tocate grosier cu sucul lor sau conservele de roșii
- 1 ceapă, tocată
- 1 cățel de usturoi
- 1 pahar de vin ouzo (sau vin alb)
- 1-2 linguri de patrunjel, tocat marunt
- ulei de măsline, sare, piper
Mod de preparare
Călește ceapa într-o tigaie adâncă, spațioasă, cu puțin ulei și, de îndată ce se usucă, adaugă usturoiul tocat și continuă încă un „-2”, călește, amestecând continuu.
Adăugați creveții, amestecați o rundă, roșiile, roșiile, sarea, piperul, ouzo (sau, alternativ, vinul) și lăsați-le 10′-12 ‘să le coaceți toate împreună (dacă considerăm necesar, adăugați puțină apă în spațiu acest).
Fierbeți spaghetele în apă sărată conform instrucțiunilor de pe ambalaj și strecurați-le. Amestecați pastele cu sosul (sau serviți separat, dacă preferați) și presărați pătrunjel proaspăt, tocat.
Pofta buna!
Lasă un răspuns