Timp de preparare: 1 ora
Nr. de portii: 6
Dificultate: medie
Spaghete cu homar – Ingrediente pentru rețetă
- homari 3 mari sau 6 raci de homar
- ulei de măsline 7-8 linguri
- ceapa uscata 1 tocata
- 2 morcovi rasi
- bulion de legume 1 litru
- sare 1 lingură
- piper 1/4 linguriță
- suc de lamaie 3 linguri
- smântână 250 ml
- patrunjel 2 linguri, tocate marunt
- usturoi 1 cățel, topit
- spaghete 500 gr.
Spaghete cu homar – Mod de preparare
Se pun 2/3 din uleiul de măsline într-o cratiță și se călește ceapa până se înmoaie. Adăugați morcovii și continuați să sotati încă 2 ‘. Stingeți cu bulionul de legume (păstrați câteva linguri de bulion pentru homari), adăugați sare, piper și suc de lămâie și fierbeți timp de 30 de minute.
Puneți sosul într-un blender, filtrați-l printr-o sită fină și puneți-l înapoi în oală, adăugând smântâna și pătrunjelul. Fierbeți timp de 4 minute și țineți sosul cald.
Fierbe homarii pentru 8′-10 ‘în apă sărată și scurgeți-le. Lăsați-le să se răcească și curățați-le, păstrându-le capetele întregi. Tăiați carnea în felii groase.
Puneți într-o tigaie restul de ulei de măsline, usturoiul și puțin bulion de legume. Odată ce ingredientele sunt calde, adăugați homarii și capetele lor, condimentați cu sare și piper și sotati-le pe ambele părți. Adăugați sosul fierbinte și fierbeți timp de 3 ‘. Fierbeți spaghetele, scurgeți-le și amestecați-le cu sosul lor. Serviți spaghetele pe un platou mare și garnisiți cu capetele de homar deasupra.
Pofta buna!
Lasă un răspuns