Spaghete cu homar

Spaghete cu homar
Spaghete cu homar

Timp de preparare: 1 ora

Nr. de portii: 6

Dificultate: medie

Spaghete cu homar –  Ingrediente pentru rețetă

  • homari 3 mari sau 6 raci de homar
  • ulei de măsline 7-8 linguri
  • ceapa uscata 1 tocata
  • 2 morcovi rasi
  • bulion de legume 1 litru
  • sare 1 lingură
  • piper 1/4 linguriță
  • suc de lamaie 3 linguri
  • smântână 250 ml
  • patrunjel 2 linguri, tocate marunt
  • usturoi 1 cățel, topit
  • spaghete 500 gr.
 

Spaghete cu homar – Mod de preparare

  1. Se pun 2/3 din uleiul de măsline într-o cratiță și se călește ceapa până se înmoaie. Adăugați morcovii și continuați să sotati încă 2 ‘. Stingeți cu bulionul de legume (păstrați câteva linguri de bulion pentru homari), adăugați sare, piper și suc de lămâie și fierbeți timp de 30 de minute.

  2. Puneți sosul într-un blender, filtrați-l printr-o sită fină și puneți-l înapoi în oală, adăugând smântâna și pătrunjelul. Fierbeți timp de 4 minute și țineți sosul cald.

  3. Fierbe homarii pentru 8′-10 ‘în apă sărată și scurgeți-le. Lăsați-le să se răcească și curățați-le, păstrându-le capetele întregi. Tăiați carnea în felii groase.

  4. Puneți într-o tigaie restul de ulei de măsline, usturoiul și puțin bulion de legume. Odată ce ingredientele sunt calde, adăugați homarii și capetele lor, condimentați cu sare și piper și sotati-le pe ambele părți. Adăugați sosul fierbinte și fierbeți timp de 3 ‘. Fierbeți spaghetele, scurgeți-le și amestecați-le cu sosul lor. Serviți spaghetele pe un platou mare și garnisiți cu capetele de homar deasupra.

Pofta buna!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*