Spaghete cu homar

Spaghete cu homar
Spaghete cu homar

Timp de preparare: 1 ora

Nr. de portii: 6

Dificultate: medie

Spaghete cu homar –  Ingrediente pentru rețetă

  • homari 3 mari sau 6 raci de homar
  • ulei de măsline 7-8 linguri
  • ceapa uscata 1 tocata
  • 2 morcovi rasi
  • bulion de legume 1 litru
  • sare 1 lingură
  • piper 1/4 linguriță
  • suc de lamaie 3 linguri
  • smântână 250 ml
  • patrunjel 2 linguri, tocate marunt
  • usturoi 1 cățel, topit
  • spaghete 500 gr.
 

Spaghete cu homar – Mod de preparare

  1. Se pun 2/3 din uleiul de măsline într-o cratiță și se călește ceapa până se înmoaie. Adăugați morcovii și continuați să sotati încă 2 ‘. Stingeți cu bulionul de legume (păstrați câteva linguri de bulion pentru homari), adăugați sare, piper și suc de lămâie și fierbeți timp de 30 de minute.

  2. Puneți sosul într-un blender, filtrați-l printr-o sită fină și puneți-l înapoi în oală, adăugând smântâna și pătrunjelul. Fierbeți timp de 4 minute și țineți sosul cald.

  3. Fierbe homarii pentru 8′-10 ‘în apă sărată și scurgeți-le. Lăsați-le să se răcească și curățați-le, păstrându-le capetele întregi. Tăiați carnea în felii groase.

  4. Puneți într-o tigaie restul de ulei de măsline, usturoiul și puțin bulion de legume. Odată ce ingredientele sunt calde, adăugați homarii și capetele lor, condimentați cu sare și piper și sotati-le pe ambele părți. Adăugați sosul fierbinte și fierbeți timp de 3 ‘. Fierbeți spaghetele, scurgeți-le și amestecați-le cu sosul lor. Serviți spaghetele pe un platou mare și garnisiți cu capetele de homar deasupra.

Pofta buna!

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*