Spaghete cu midii fierte

Spaghete cu midii fierte
Spaghete cu midii fierte

Daca iti plac pastele si fructele de mare, reteta de spaghete cu midii fierte este ceea ce iti propunem pentru o masa delicioasa si usor de pregatit!

Nr. de portii: 6

Dificultate: usoara

Spaghete cu midii – Ingrediente pentru rețetă

  • 500 gr. spaghete sau linguine
  • 1 kg midii proaspete sau 300-400 gr. înghețat, doar carnea lor
  • 1 ceapă mică, tocată mărunt
  • 3 linguri de ulei de măsline
  • 3 linguri de roșii tocate
  • 1 lingură pastă de roșii
  • 1 1/2 pahar de apă de vin
  • 1 foc de ouzo sau raki
  • sare, piper, pătrunjel proaspăt tocat

Spaghete cu midii – Mod de preparare

  1. Dacă utilizați midii proaspete: aburiți midiile, aruncați ceea ce rămâne închis și folosiți doar ceea ce este deschis. Curățați dovleacul, radeți-l și stoarceți sucul. 

  2. Soteți midiile (curățate) în ulei de măsline împreună cu ceapa. Adăugați roșiile, pulpa, apa, sarea și piperul și gătiți până când se îngroașă sosul. Chiar înainte de a scoate alimentele de pe foc, adăugați ouzo sau raki, lăsați alimentele pe foc cu puțin mai mult amestec și scoateți oala.

  3. Fierbeți pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj, strecurați-le și serviți cu sosul roșu cu midii, presărând cu puțin pătrunjel proaspăt.

Spaghete cu midii fierte
Spaghete cu midii fierte

Pofta buna!

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*