Daca iti plac pastele si fructele de mare, reteta de spaghete cu midii fierte este ceea ce iti propunem pentru o masa delicioasa si usor de pregatit!
Nr. de portii: 6
Dificultate: usoara
Spaghete cu midii – Ingrediente pentru rețetă
- 500 gr. spaghete sau linguine
- 1 kg midii proaspete sau 300-400 gr. înghețat, doar carnea lor
- 1 ceapă mică, tocată mărunt
- 3 linguri de ulei de măsline
- 3 linguri de roșii tocate
- 1 lingură pastă de roșii
- 1 1/2 pahar de apă de vin
- 1 foc de ouzo sau raki
- sare, piper, pătrunjel proaspăt tocat
Spaghete cu midii – Mod de preparare
Dacă utilizați midii proaspete: aburiți midiile, aruncați ceea ce rămâne închis și folosiți doar ceea ce este deschis. Curățați dovleacul, radeți-l și stoarceți sucul.
Soteți midiile (curățate) în ulei de măsline împreună cu ceapa. Adăugați roșiile, pulpa, apa, sarea și piperul și gătiți până când se îngroașă sosul. Chiar înainte de a scoate alimentele de pe foc, adăugați ouzo sau raki, lăsați alimentele pe foc cu puțin mai mult amestec și scoateți oala.
Fierbeți pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj, strecurați-le și serviți cu sosul roșu cu midii, presărând cu puțin pătrunjel proaspăt.
Pofta buna!
Lasă un răspuns