Spanac cu creveți

Spanac cu creveti
Spanac cu creveti

Timp de perparare: 30 min

Nr. de portii: 4

Dificultate: usoara

Ingrediente pentru rețetă

  • spanac în frunze 1.000 gr.
  • ulei de măsline 2/3 dintr-o ceașcă
  • creveti decojiti 400 gr. (sotat in putin ulei)
  • ceapa de primăvară 2 curățată și tocată mărunt
  • ceapa tocata 3 linguri
  • usturoi tocat 1 linguriță
  • Orez Carolina 200 gr.
  • mărar tocat 3 linguri
  • 1 cubulet de cartofi (opțional)
  • lămâie 1 (sucul său)
  • sare
  • piper proaspăt măcinat

Mod de preparare

  1. Se încălzește jumătate de ulei într-o cratiță și se călește ceapa de primăvară, ceapa tocată și usturoiul până se usucă. Adăugați orezul și amestecați pentru 3′-4 ‘. Apoi adăugați spanacul, mărarul și cartoful și continuați să sotati, amestecând 2’-3 ‘.

  2. Stropiți cu suc de lămâie, uleiul rămas și 2 căni de apă și lăsați alimentele să fiarbă la foc mic timp de 40 ‘- 45’. Chiar înainte de gătirea completă, adăugați creveții sotati, condimentați cu sare și piper și amestecați bine.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*