Timp de perparare: 30 min
Nr. de portii: 4
Dificultate: usoara
Ingrediente pentru rețetă
- spanac în frunze 1.000 gr.
- ulei de măsline 2/3 dintr-o ceașcă
- creveti decojiti 400 gr. (sotat in putin ulei)
- ceapa de primăvară 2 curățată și tocată mărunt
- ceapa tocata 3 linguri
- usturoi tocat 1 linguriță
- Orez Carolina 200 gr.
- mărar tocat 3 linguri
- 1 cubulet de cartofi (opțional)
- lămâie 1 (sucul său)
- sare
- piper proaspăt măcinat
Mod de preparare
Se încălzește jumătate de ulei într-o cratiță și se călește ceapa de primăvară, ceapa tocată și usturoiul până se usucă. Adăugați orezul și amestecați pentru 3′-4 ‘. Apoi adăugați spanacul, mărarul și cartoful și continuați să sotati, amestecând 2’-3 ‘.
Stropiți cu suc de lămâie, uleiul rămas și 2 căni de apă și lăsați alimentele să fiarbă la foc mic timp de 40 ‘- 45’. Chiar înainte de gătirea completă, adăugați creveții sotati, condimentați cu sare și piper și amestecați bine.
Lasă un răspuns