Spanac cu creveți

Spanac cu creveti
Spanac cu creveti

Timp de perparare: 30 min

Nr. de portii: 4

Dificultate: usoara

Ingrediente pentru rețetă

  • spanac în frunze 1.000 gr.
  • ulei de măsline 2/3 dintr-o ceașcă
  • creveti decojiti 400 gr. (sotat in putin ulei)
  • ceapa de primăvară 2 curățată și tocată mărunt
  • ceapa tocata 3 linguri
  • usturoi tocat 1 linguriță
  • Orez Carolina 200 gr.
  • mărar tocat 3 linguri
  • 1 cubulet de cartofi (opțional)
  • lămâie 1 (sucul său)
  • sare
  • piper proaspăt măcinat

Mod de preparare

  1. Se încălzește jumătate de ulei într-o cratiță și se călește ceapa de primăvară, ceapa tocată și usturoiul până se usucă. Adăugați orezul și amestecați pentru 3′-4 ‘. Apoi adăugați spanacul, mărarul și cartoful și continuați să sotati, amestecând 2’-3 ‘.

  2. Stropiți cu suc de lămâie, uleiul rămas și 2 căni de apă și lăsați alimentele să fiarbă la foc mic timp de 40 ‘- 45’. Chiar înainte de gătirea completă, adăugați creveții sotati, condimentați cu sare și piper și amestecați bine.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*