Timp de preparare: 30 min
Nr. de portii: 4
Dificultate: usoara
Ingrediente pentru rețetă
- 500 gr. brocoli
- 3 cartofi medii
- 3 praz
- 200 gr. gruyere picant ras sau parmezan
- 1/2 cub de bulion de legume (opțional)
- 500 ml de apă
- 2 linguri de ulei de măsline
- 1 lingura unt
- 2 linguri de patrunjel tocat
- 1 lingură sare
- piper proaspăt măcinat
Mod de preparare
Așezați broccoli într-o cratiță, împreună cu cartofii și prazul. Adauga apa, uleiul si cubul vegetal -daca pui- si lasa-le sa fiarba. Când broccoli și cartofii sunt moi, se ia de pe foc și se scurge. Păstrează sucul.
Tocam legumele fierte, le asezam in multi si le macinam pana devin o pulpa uniforma.
Puneți piureul de legume înapoi în oală împreună cu bulionul, brânza, untul, sarea și piperul, amestecați-le și lăsați-le să facă un ultim fierbere rapidă, ca să se pună. Serviți supa fie simplă, fie cu pâine prăjită sau crutoane.
Lasă un răspuns