Supa-crema de praz cu cartofi

Supa-crema de praz cu cartofi
Supa-crema de praz cu cartofi

Ingrediente

2 bucăți praz mai mari

1,5 l supă de pui

3 cartofi medii

1 felie țelină

1 bucată păstârnac medie

200 ml smântână dulce

50 g unt

2 linguri ulei de măsline

sare

piper

Mod de preparare

De la praz folosești partea albă și pe cea verde pal. Cureți prazul, îl speli și îl tai rondele. În oala în care prepari supa pui untul cu uleiul de măsline, adaugi prazul și călești până se înmoaie.

Adaugi peste praz cartofii, țelina și păstârnacul tăiate cuburi, o linguriță de sare, torni supa și lași să fiarbă până când legumele sunt bine pătrunse. Dacă supa scade foarte mult, mai adaugi puțină apă caldă.

Introduci blenderul în oală și mixezi până obții o cremă fină. Adaugi smântâna dulce și omogenizezi. Potrivești gustul de sare și piper și o servești, stropită cu ulei de măsline.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*