Ingrediente
2 bucăți praz mai mari
1,5 l supă de pui
3 cartofi medii
1 felie țelină
1 bucată păstârnac medie
200 ml smântână dulce
50 g unt
2 linguri ulei de măsline
sare
piper
Mod de preparare
De la praz folosești partea albă și pe cea verde pal. Cureți prazul, îl speli și îl tai rondele. În oala în care prepari supa pui untul cu uleiul de măsline, adaugi prazul și călești până se înmoaie.
Adaugi peste praz cartofii, țelina și păstârnacul tăiate cuburi, o linguriță de sare, torni supa și lași să fiarbă până când legumele sunt bine pătrunse. Dacă supa scade foarte mult, mai adaugi puțină apă caldă.
Introduci blenderul în oală și mixezi până obții o cremă fină. Adaugi smântâna dulce și omogenizezi. Potrivești gustul de sare și piper și o servești, stropită cu ulei de măsline.
Lasă un răspuns