Supa crema de sparanghel

Supa crema de sparanghel
Supa crema de sparanghel

Ingrediente

  • Sparanghel verde cca. 250 g,
  • Cartofi 2 bucăți,
  • Ceapă galbenă 1 bucată,
  • Morcov 1 bucată mare,
  • Ceapă verde 3 fire,
  • Ulei din sâmburi de struguri cca. 50 ml,
  • Apă filtrată/plată cca. 500 ml,
  • Sare de mare 1 lingură,
  • Piper proaspăt măcinat 1 linguriță,
  • Pentru topping:
  • Parmesan feliat cca. 50 g,
  • Inflorescențe de sparanghel,
  • Frunze de coriandru.

Mod de preparare

Legumele se curăță, spală și taie grosier, apoi se pun la fiert într-un vas încăpător cu apă și ulei. Se asezonează de sare și piper și se lasă la fiert cca. 15 minute la foc mediu,

După ce legumele s-au fiert se transferă într-un blender, sau se lasă în oală și se mărunțesc cu mixer-ul vertical, până se obține o supă cremă fină, împreună cu lichidul rămas de la fierbere.

Supa se servește fierbinte, asezonată după gust cu parmesan și frunze de coriandru, și/sau crutoane după gustul fiecăruia.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*