Ingrediente
- Sparanghel verde cca. 250 g,
- Cartofi 2 bucăți,
- Ceapă galbenă 1 bucată,
- Morcov 1 bucată mare,
- Ceapă verde 3 fire,
- Ulei din sâmburi de struguri cca. 50 ml,
- Apă filtrată/plată cca. 500 ml,
- Sare de mare 1 lingură,
- Piper proaspăt măcinat 1 linguriță,
- Pentru topping:
- Parmesan feliat cca. 50 g,
- Inflorescențe de sparanghel,
- Frunze de coriandru.
Mod de preparare
Legumele se curăță, spală și taie grosier, apoi se pun la fiert într-un vas încăpător cu apă și ulei. Se asezonează de sare și piper și se lasă la fiert cca. 15 minute la foc mediu,
După ce legumele s-au fiert se transferă într-un blender, sau se lasă în oală și se mărunțesc cu mixer-ul vertical, până se obține o supă cremă fină, împreună cu lichidul rămas de la fierbere.
Supa se servește fierbinte, asezonată după gust cu parmesan și frunze de coriandru, și/sau crutoane după gustul fiecăruia.
Lasă un răspuns