Supa de rosii cu conopida

Supa de rosii cu conopida
Supa de rosii cu conopida

Ingrediente

3 bucățele de conopidă

½ cartof dulce

 1 morcov

1 dovlecel

2 roșii

1 praz mic

2 linguri ulei de măsline

paste fierte pentru servit

Mod de preparare

  1. Cureți legumele, tai cubulețe cartoful dulce, morcovul, dovlecelul și le pui la fiert în 500 ml de apă împreună cu buchețelele de conopidă spălate bine.
  2. Înlături partea verde a prazului, o speli pe cea albă, o tai rondele, o adaugi peste legume în oală și lași să fiarbă acoperit cu un capac 20-25 de minute.
  3. Opărești roșiile, le decojești, înlături sâmburii, le tai bucățelele și le adaugi în oală abia după ce toate legumele au fiert. Lași pe foc încă 10 minute, apoi răstorni totul într-un mixer sau un blender și le pasezi până obții o supă fină. La final torni uleiul de măsline și amesteci.
  4. Servești supa cu paste fierte deasupra. Bebe va fi încântat.

Alege roșii bine coapte când prepari această supă. Dacă găsești mai necoapte, lasă-le 2-3 zile alături de o banană coaptă și vei observa cum se ”coc”. Înlătură mereu coaja și semințele roșiilor, deoarece acestea sunt foarte indigeste pentru copilul tău.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*