Dificultate: medie
Ingrediente pentru rețetă
- 4 linguri de oțet de vin roșu
- 2 lingurite sare
- Sau linguriță de zahăr
- 1 lingura ulei de masline
- 400 gr. sfecla (bulbii) curățată
- 3 ceapă verde tocată
- 3 ½ – 4 căni de apă sau legume, gata sau de casă
- 250 ml iaurt strecurat
- 1 lingura faina de porumb
- 100 gr. feta în cuburi
- 1/2 grămadă mărar tocat
- un pic de piper alb
Mod de preparare
Radeți sfecla pe o răzătoare grosieră. Păstrează puțin, dacă vrei garnitură. Puneți restul într-o cratiță împreună cu oțetul, sarea, zahărul, 3 cupνια căni de apă rece sau bulion și ulei și fierbeți timp de 30′-35 ‘.
Într-un castron mic, amestecați făina de porumb cu 1 lingură de apă rece până se omogenizează. Adăugați făina de porumb dizolvată în supă și puneți-o la foc mic, batând albușurile. Se filtrează supa și se lasă la răcit.
Adăugați iaurtul în lichidul filtrat. Adăugați ceapa de primăvară, mărarul, sucul de lămâie și piperul alb și amestecați bine. La servire, ornați cu puțină sfeclă rasă, dacă doriți, și distribuiți câteva cuburi de brânză feta pe fiecare farfurie.
Lasă un răspuns