
Pentru un desert rapid care sa incununeze o masa dintr-o zi de lucru, profitati de excelentii biscotti italienesti care se gasesc in comert ca sa pregatiti aceasta prajitura superba.
Reteta de tarta de caise cu migdale este usoara, face impresie si este absolut delicioasa.
Timp de preparare:
- 15 minute pregatire
- 30 minute pe foc
Ingrediente pentru 4 portii
- 3 biscotti lungi cu migdale si fulgi de ciocolata, circa 120 g in total
- 3 linguri sherry demi-dulce
- coaja rasa si sucul de la 1 lamaie
- 200 g branza ricotta
- 100 g martipan, ras mare
- 1 conserva de 425g de caise jumatati, scurse
Mod de preparare:
1. Se însiropează biscuiții. Se încinge grillul la treapta maximă. Se tapetează o tavā de prăjituri sau tava grillului cu hârtie pergament. Se întind cei trei biscotti în tavă, unul lângă altul, cu partea plată în jos. Se amestecă sherry-ul cu sucul de lămâie și se pune amestecul peste biscotti, lăsându-i timp cât sã se însiropeze.
2. Se acoperă biscuiții. Se amestecă brânza ricotta cu coaja de lämâie și cu două treimi din cantitatea de marțipan. Se întinde amestecul peste biscotti, acoperindu-i complet, mai consistent deasupra și în strat mai subțire pe margini.
3. Se adaugă caisele. Se aranjează jumătățile de caise peste stratul de brânză cu partea scobită în sus și se presară cu restul de marțipan. Se pune prăjitura sub grătarul grillului pentru 25-30 de secunde, cât îi trebuie marțipanului să se rumenească.
4. Se taie felii și se servește.
Lasă un răspuns