Tort de mere cu caramel

Tort de mere cu caramel
Tort de mere cu caramel

Pentru un tor de marime medie aveti nevoie de 3 mere mari despicate la jumătate, in plan orizontal, fara cotor, stropite cu un plic zahar vanilat 1 lg scorțișoară.

Merele se pun in cuptor pentru 10 minute.

Intre timp intr-un bol se amestecă: 2 căni cu făină, 2 lg cacao, un pic de sare si 1lingurita praf de copt.

In alt bol se amesteca: 1/2 pahar cu ulei, 1 pahar apă minerală, 100 g zahăr,1  esenta rom, 1 lg coajă de portocala rasă.

Cele 2 compozitii din boluri se amesteca intre ele.

Intr-o forma de copt rotundă se caramelizeaza 100 g zahăr.

Peste caramelul intins si pe partile laterale ale formei de tort, se aseaza bucatile de mere scoase din cuptor. La final se asterne compozitia de aluat. Se pune la cuptor pentru 30-40 minute.

Se scoate tortul imediat din forma  pentru a evita lipirea caranelului de forma.
Se serveste cald sau rece.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*