Prajitura cu mere – de post, reteta simpla, cu ingrediente la indemana tuturor. O prajitura gustoasa si foarte usor de preparat.
Aceasta reteta de prajitura cu mere – de post este posibil sa o cunoasteti pentru ca este una veche. Este buna, extrem de simpla si se face cu doar cateva ingrediente. Este si foarte usor de preparat, asadar nu ezitati sa o incercati.
Ingrediente
- 1,5 kg mere
- 200 g gris
- 230 g zahar
- 370 g faina
- 100 ml ulei
- 1 lingura de praf de copt
- un praf de sare
- o lingura esenta de vanilie (sau o lingurita scortisoara )
Mod de preparare
Prima data amestecam bine intr-un vas grisul, faina zaharul, sarea si praful de copt.
Spalam merele (de preferat sa fie mere foarte zemoase), le dam pe razatoarea mare cu tot cu coaja ( daca nu va place cu coaja, curatati-le inainte). Le amestecam apoi cu uleiul si esenta de vanilie.
*Daca merele nu sunt zemoase ,adaugati 100-200ml de apa impreuna cu uleiul pentru ca straturile uscate sa aiba destula umiditate sa formeze o foaie de aluat .
Acoperim cu hartie de copt o tava de 22×30 cm si asezam jumatate din compozitia uscata, jumatate din mere, apoi ce-a rams din cea uscata si restul de mere. Nivelam frumos prajitura presand usor cu dosul unei linguri.
Coacem 40-50 de minte la 180-200 °C pana se rumeneste putin deasupra, cand e gata se va desprinde de pe marginile tavii.
O lasam sa se raceasca complet si apoi o putem taia. Pofta buna!
Lasă un răspuns