Ingrediente
- 50 g nuci pisate
- 50 g nuci intregi
- 200 g faină
- 1 kg cartofi
- 1 kg prune
- 100 g zahăr,
- 4-5 linguri gris
- 5-6 linguri pesmet
- 2-3 linguri zahăr brun.
Mod de preparare
Spălati bine si fierbeti cartofii in coajă aproximativ 30-40 minute. Intr-o tigaie rumeniti 50 g nuci intregi si rasniti-le apoi mărunt.
Amestecati nucile măruntite cu pesmetul si zahărul brun.
După ce cartofii s-au fiert, lăsati putin să se răceasca si apoi se pot decoji.
Cartofii decojiti se pasează cu un zdrobitor de cartofi.
Se amestecă apoi cu grisul, faina si zahărul. Din coca obtinută aplatizati in palmă mici cantitati astfel incat să puteti pune in mijloc o prună cu un sfert de nucă si cu putin zahăr.
Inchideti bine coca si puneti apoi la fiert in apa care clocoteste incet.
Lăsati sa fiarbă incă 5-6 minute după ce gălustele se ridică la suprafată. Rostogoliti bine gălustile prin compozitia de pesmet imediat ce le-ati scos de la fiert.
Se servesc calde cu smantană, iaurt sau dulceată.
Vă dorim poftă bună si spor la gătit reteta de găluste cu prune.
Lasă un răspuns