Cartofi dulci la cuptor

Cartofi dulci la cuptor
Cartofi dulci la cuptor

Ingrediente

  • 2 buc cartofi dulci (aproximativ 600g)
  • 100 grame brânză feta
  • 40 grame spanac baby
  • 20 grame brânză chedar
  • 1/2 linguriță sare neiodată
  • 1 linguriță pudră de usturoi
  • 1/2 linguriță ierburi de Provence
  • 1/2 linguriță piper cayenne (opțional)

Mod de preparare

  • Se spală bine cartofii.
  • Se taie cartofii în jumate.
  • Într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, se pun jumătățile de cartof cu partea tăiată în jos.
  • Se bagă la cuptorul preîncălzit la 220 grade Celsius, cu ventilație sus-jos, pentru 30 de minute.
     
  • Se scot jumătățile de cartof și se scobesc în interior, cu grijă să rămână coaja intactă.
     
  • Se pune cartofii scobiți într-un castron și se amestecă cu brânză feta, spanac baby, sare, chilli, pudra de usturoi și ierburi de Provence
     
  • Se pune umplutura obținută înapoi în cojile de cartof și pe deasupra se pune brânza cheddar tăiată franjuri.
     
  •  Se pun cartofii înapoi la cuptor pentru înca 10 minute la 200 grade Celsius.
     
Poftă bună!

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*