Ingrediente:
Ingrediente pentru biscuiți:
150 g margarină Unirea Original, la temperatura camerei
80 g zahăr tos
¼ linguriță sare
½ linguriță esență de vanilie
1 gălbenuș, la temperatura camerei
150 g făină
Ingrediente pentru glazuri și decor
50 ml smântână pentru frișcă
50 g ciocolată neagră, tăiată mărunt
50 g iaurt grecesc
1 lingură zahăr pudră cu vanilie
30 g fistic mărunțit 30 g zmeură liofilizată sau alte decorațiuni pentru biscuiți (bombonele colorate sau fructe proaspete)
Mod de preparare
Spumează margarina cu zahărul tos, aproximativ 4-5 minute. Adaugă sarea, esența de vanilie și gălbenușul. Omogenizează. Cerne făina în compoziția de mai sus și omogenizează. Pune aluatul astfel obținut în folie alimentară și dă la frigider 1-2 ore. Încinge cuptorul la 170 de grade.
Scoate aluatul din frigider și întinde-l între două hârtii de copt.
Decupează aluatul cu o formă de biscuiți.
Coace biscuiții 15-20 minute, până capătă o culoare frumoasă, aurie.
Încălzește smântâna pentru frișcă și toarn-o peste ciocolată. Omogenizează.
Amestecă iaurtul grecesc cu 1 lingură de zahăr pudră.
Glazurează biscuiții, alternând cele două glazuri: ciocolată și iaurt.
Decorează biscuiții cu fistic mărunțit și zmeură liofilizată sau fructe proaspete.
Lasă un răspuns