Ciorba taraneasca de legume

Ciorba taraneasca de legume
Ciorba taraneasca de legume

Aflată în topul preferințelor românilor mai ales în perioada postului și nu numai ciorba țărănească de legume este printre altele și o sursă importantă de vitamine și minerale, deasemeni și relativ dietetică, asta în caz că nu o servim cu o tonă de smântână, așa cum îmi place mie.

Cu siguranță cea mai consistentă ciorbă din punctul de vedere al legumelor, este și cea mai comună și apreciată de aproape toată lumea.

Nu știu exact cum o fac alții, însă pot spune cu mâna pe inima și fără falsă modestie, că este cea mai bună rețetă pe care o fac de mai bine de 20 de ani și pe care am preluat-o din restaurantul în care mi-am desfășurat activitatea la vremea aceea.

Modul de preparare este simplificat, astfel încât timpul de pregătire să fie scurtat, însă gustul și textura fiind păstrate cu sfințenie.

Rămâneți alături pentru lista ingredientelor, dar și modul de preparare pentru a obține cea mai delicioasă ciorbă țărănească de legume făcută acasă.

 

Pentru multe alte rețete de supe cu sau fără carne ori preparate de post  și multe altele, găsiți în secțiunea supe și ciorbe sau click pe fotografie

 

 

 

Ingrediente

  • 300 g morcovi
  • 150 g păstârnac
  • 150 g țelină rădăcină
  • 1 ceapă galbenă medie
  • 150 g ardei gras roșu
  • 150 g mazăre verde
  • 150 g fasole verde
  • 250 g cartofi roșii
  • 150 g varză albă
  • 250 g roșii în bulion sau 50 g pastă de tomate
  • 100 ml ulei vegetal cu gust neutru
  • 2 foi de dafin
  • 1 legătură de leuștean, dar merge și pătrunjel
  • Sare și piper după gust

Mod de preparare

  • Curățăm zarzavaturile, le spălăm și le tăiem cuburi măricele.
  • Ceapa o curățăm și o tăiem mărunt.
  • Ardeiul gras îl spălăm, îndepărtăm casa semințelor și-l tăiem cuburi
  • Cartofii îi curățăm și îi tăiem cuburi, punem apă peste ei.
  • Varza o tăiem cuburi
  • Fasolea verde o rupem la 2 cm.
  • Tocăm leușteanul/ pătrunjelul mărunt

Într-o oală încăpătoare punem cei100 de ml de ulei cu ceapa, zarzavaturile, ardeiul gras, mazarea, fasolea verde și roșiile în bulion. Le călim la foc mediu pentru 10 minute amestecând din când în când să nu se prindă.

 

Adăugăm 2 litri de apă, cartofii, varza și fierbem la foc potrivit pentru 15-20 de minute, astfel încât legumele să fie fierte dar ușor crocante.

Servim cu leuștean tocat mărunt.

Simplu, rapid și cu siguranță cel mai eficace mod de a pregăti ciorbița.

Spor la treabă și poftă buna!

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*