Nr. de portii: 4
Dificultate: usoara
Ingrediente pentru rețetă
- 500 gr. tagliatelle
- 500 gr. dovlecel
- 4-5 flori de dovlecei (opțional)
- 2 catei de usturoi
- 1 ceapa tocata
- 30 gr. unt
- 300 ml smântână
- 80 gr. Roquefort
- puțină sare
- piper
Mod de preparare
Curățați o dovleac, radeți-o și tăiați-o în felii subțiri sau felii. Tăiați mărunt usturoiul și dovleceii. Încălziți untul și căleți ușor dovleceii 5΄- 6. Adăugați florile de dovlecei, usturoiul și ceapa și continuați să sotati 5΄. Se condimentează cu sare și piper.
Fierbeți tagliatelele conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Scurgeți-le și păstrați trei linguri de apă în care au fiert.
Într-o cratiță mică, amestecați Roquefortul topit cu o furculiță cu smântâna și apa pe care ați păstrat-o. Se încălzește amestecul, amestecând 1΄-2΄. Se amestecă tagliatelele cu amestecul de dovlecei și sosul Roquefort și se servesc imediat.
Lasă un răspuns