Paste cu smantana și dovlecei

Paste cu smântână și dovlecei
Paste cu smântână și dovlecei

Nr. de portii: 4

Dificultate: usoara

Ingrediente pentru rețetă

  • 500 gr. tagliatelle
  • 500 gr. dovlecel
  • 4-5 flori de dovlecei (opțional)
  • 2 catei de usturoi
  • 1 ceapa tocata
  • 30 gr. unt
  • 300 ml smântână
  • 80 gr. Roquefort
  • puțină sare
  • piper
 

Mod de preparare

  1. Curățați o dovleac, radeți-o și tăiați-o în felii subțiri sau felii. Tăiați mărunt usturoiul și dovleceii. Încălziți untul și căleți ușor dovleceii 5΄- 6. Adăugați florile de dovlecei, usturoiul și ceapa și continuați să sotati 5΄. Se condimentează cu sare și piper.

  2. Fierbeți tagliatelele conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Scurgeți-le și păstrați trei linguri de apă în care au fiert.

  3. Într-o cratiță mică, amestecați Roquefortul topit cu o furculiță cu smântâna și apa pe care ați păstrat-o. Se încălzește amestecul, amestecând 1΄-2΄. Se amestecă tagliatelele cu amestecul de dovlecei și sosul Roquefort și se servesc imediat.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*