Ingrediente
2 morcovi (rași)
1 pui (aproximativ 2 kg, tăiat în porții)
100 ml ulei de măsline cu cimbru
2 linguri de unt proaspăt
3 cepe (tocate)
3 căței de usturoi
100 ml vin roșu
300 g sos de roșii proaspăte
sare
piper negru
1 lingură zahăr brun
1 lingură de scorțișoară pudră
2 foi de dafin
1 pachet paste Gemelli
Mod de preparare
Pasul 1: Pregătiți puiul. Se încinge uleiul de măsline și untul într-o cratiță și se adaugă puiul tăiat in porții. Se călește foarte bine până se rumenesc peste tot. Scoateți puiul din cratiță și îl puneți deoparte.
Pasul 2: Puneți ceapa, morcovii și usturoiul în aceeași cratiță și căliți timp de 6-7 minute, până se înmoaie. Puneți puiul înapoi în cratiță, adăugând zahărul brun, cuișoarele și scorțișoara pudră. Se caleste 2-3 minute, se toarna vinul si se asteapta 1-2 minute pentru ca alcoolul să se evapore.
Pasul 3: Acoperiți puiul cu sosul de roșii și puțină apă. Gătiți-l cu sare, piper și foile de dafin la temperatură scăzută aproximativ 2 ore, până când carnea este într-adevăr fragedă și se desprinde de oase, iar sosul se îngroașă.
Pasul 4: Pregătiți pastele. Puneți pastele în apă clocotită, cu sare și lăsați să fiarbă aproximativ 10 minute, până se înmoaie. Scurgeți pastele, turnați puțin ulei de măsline peste ele pentru a nu se lipi și țineți-le fierbinți până la servire.
Pasul 5: Serviți imediat puiul împreună cu pastele fierte.
Poftă bună!
Lasă un răspuns