Sarailie cu nuca

Sarailie cu nuca
Sarailie cu nuca

Ingrediente

Aluat

• 100 ml lapte

• 100 ml apa

• 50 ml ulei

• 50 gr unt

1 ou

• 750 gr faina

• 1 praf de sare

• 2 linguri oțet

• 350 gr unt topit

Șerbet

• 1 kg zahăr

• 700 ml apa

• Zeama de la o jumătate de lămâie

Umplutura

• Nucă măcinată

Mod de preparare

Într-un bol amestecam toate ingredientele umede, apoi adaugam treptat faina.

Iese un aluat elastic dar nelipicios.

Formăm 10 bile a câte 90 gr.

Ușor de întindem și le tam prin amidon de porumb sau faina și le lăsăm deoparte învelite cu o folie de plastic.

Incepem sa rulam pe rand cate o foaie foarte subțire. Tăiem foaia pe mijloc, apoi marginile că să obținem un dreptunghi cat de cat drept.

Luam vergeaua subțire, o punem peste foaie, trecem puțin foaia peste vergea si adăugăm de-a lungul ei nucă și rulam.

Strangem spre interior capetele, o scoatem ușor se pe vergea împingând se capătul vergelei.

Așezăm rulourile in tavă.

Tăiem rulourile după mărimea dorita si le ungem pe toate cu totul untul topit.

Dam la cuptorul preincălzit la 180 C° pentru  aproximativ 1 h.

Între timp pregătim șerbetul. Într-o oală adăugăm zahărul, apă și zeama de lămâie. Îl fierbem aproape 20 min.

Când  baklava este gata, turnam peste ele șerbetul cu un polonic.

Lăsăm să absoarbă tot siropul și când acestea s-au răcit, sunt numai bune de mâncat.

Pofta buna!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*