Nr. de portii: 6
Dificultate: usoara
Ingrediente pentru rețetă
- 1 kg de sardine proaspete, fără măruntaiele și capul curățat
- Sau ceașcă de ceai cu ulei de măsline
- 2 cepe mari tăiate felii subțiri
- 3 ardei roșii tăiați în fâșii largi
- 4 căței de usturoi tăiați felii
- 1 lămâie
- Sau o grămadă de pătrunjel tocat
- 2 linguri de oregano
- sare
- piper
Mod de preparare
Preîncălziți cuptorul la 180o C. Ungeți cu 3 linguri de ulei de măsline o tigaie rotundă care se potrivește tuturor sardinelor într-un singur strat. Strângeți lămâia pentru a obține sucul. Întindeți ceapa și ardeiul pe fundul cratiței.
Așezați sardinele una lângă cealaltă deasupra. Presară feliile de usturoi, pătrunjelul, presară sare și piper și toarnă peste zeama de lămâie.
Se stropește cu uleiul de măsline rămas, se presară oregano și se introduce tigaia la cuptor. Gatiti mancarea acoperita timp de 30 ‘-35’ sau pana cand sardinele sunt moi si ardeii si ceapa sunt fierte. Serviți sardinele fierbinți.
Lasă un răspuns