Supă de naut cu morcovi și lămâie

Supă de naut cu morcovi și lămâie
Supă de naut cu morcovi și lămâie

Timp de preparare: 2 ore

Nr. de portii: 4

Dificultate: medie

Ingrediente pentru rețetă

  • naut: 500 gr.
  • ceapa uscata: 2 taiate felii subtiri
  • morcovi: 2 tocat
  • ulei de măsline: 1 cană de ceai
  • sare: 1 lingură
  • piper: proaspăt măcinat
  • dafin: 2 frunze
  • bicarbonat de sodiu: puțin (opțional)
  • cub de legume: 1
  • lămâie: 1, sucul
 

Mod de preparare

  1. Înmuiați nautul în multă apă, în care, dacă doriți, dizolvați puțin sifon, timp de cel puțin 8-10 ore. Clătiți nautul, scurgeți-le și frecați-le pentru a le îndepărta pielea.

  2. Într-o cratiță mare, încălziți uleiul de măsline și sotati ceapa și morcovii (opțional), adăugați nautul, sarea, piperul și frunzele de dafin. Adăugați suficientă apă pentru a acoperi foarte bine leguminoasele (cel puțin 4-5 degete) și adăugați cubul de legume.

  3. Acoperiți oală pe jumătate cu capacul și fierbeți nautul timp de 1½ – 2 ore, până când încep să fiarbă. Adăugați sucul de lămâie și serviți în farfurii adânci.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*