
Timp de preparare: 2 ore
Nr. de portii: 4
Dificultate: medie
Ingrediente pentru rețetă
- naut: 500 gr.
- ceapa uscata: 2 taiate felii subtiri
- morcovi: 2 tocat
- ulei de măsline: 1 cană de ceai
- sare: 1 lingură
- piper: proaspăt măcinat
- dafin: 2 frunze
- bicarbonat de sodiu: puțin (opțional)
- cub de legume: 1
- lămâie: 1, sucul
Mod de preparare
Înmuiați nautul în multă apă, în care, dacă doriți, dizolvați puțin sifon, timp de cel puțin 8-10 ore. Clătiți nautul, scurgeți-le și frecați-le pentru a le îndepărta pielea.
Într-o cratiță mare, încălziți uleiul de măsline și sotati ceapa și morcovii (opțional), adăugați nautul, sarea, piperul și frunzele de dafin. Adăugați suficientă apă pentru a acoperi foarte bine leguminoasele (cel puțin 4-5 degete) și adăugați cubul de legume.
Acoperiți oală pe jumătate cu capacul și fierbeți nautul timp de 1½ – 2 ore, până când încep să fiarbă. Adăugați sucul de lămâie și serviți în farfurii adânci.
Lasă un răspuns