Nr. de portii: 6
Dificultate: usoara
- 1 ceașcă ca de ceai cu ulei de măsline
- 1 ceapa tocata
- 2 catei de usturoi topiti
- 1 linguriță de cimbru
- 600 gr. roșii sau roșii, curățate și tocate
- Sau pahar de vin alb
- 6 căni de bulion de legume de ceai gata sau de casă
- 2 cartofi (opțional)
- 900 gr. felii și fileuri de pește mic potrivit pentru fierbere (cod, pește de Crăciun, biban, limbă, scorpion)
- 500 gr. midii
- 8 creveți mari fără capete, curățați
- Sare piper
Mod de preparare
Spala midiile foarte bine, razuie-le cu pensula si scoate-le barba. Puneți-le într-o tigaie, turnați vinul peste ele și aburiți-le până se deschid cojile. Aruncați midiile care nu s-au deschis.
Curățați cartofii și apoi spălați toate fructele de mare. Se încălzește uleiul într-o cratiță și se călește usturoiul și ceapa până se usucă. Adăugați cartofii rasi (opțional), cimbru, sarea, roșiile și bulionul de legume și, după ce sosul a fiert timp de 10 minute, mai întâi adăugați feliile groase de pește. Se fierbe 20 de minute, întorcându-le în sos până se înmoaie.
Adăugați creveții, fileurile subțiri de pește, midiile și ardeiul în supa de pește și continuați să gătiți supa pentru încă 5′-6 .. Se servește cu pâine rustică sau fripturi crocante.
Lasă un răspuns