Supă de pește cu midii, creveți și roșii

Supă de pește cu midii, creveți și roșii
Supă de pește cu midii, creveți și roșii

Nr. de portii: 6

Dificultate: usoara

  • 1 ceașcă ca de ceai cu ulei de măsline
  • 1 ceapa tocata
  • 2 catei de usturoi topiti
  • 1 linguriță de cimbru
  • 600 gr. roșii sau roșii, curățate și tocate
  • Sau pahar de vin alb
  • 6 căni de bulion de legume de ceai gata sau de casă
  • 2 cartofi (opțional)
  • 900 gr. felii și fileuri de pește mic potrivit pentru fierbere (cod, pește de Crăciun, biban, limbă, scorpion)
  • 500 gr. midii
  • 8 creveți mari fără capete, curățați
  • Sare piper
 

Mod de preparare

  1. Spala midiile foarte bine, razuie-le cu pensula si scoate-le barba. Puneți-le într-o tigaie, turnați vinul peste ele și aburiți-le până se deschid cojile. Aruncați midiile care nu s-au deschis.

  2. Curățați cartofii și apoi spălați toate fructele de mare. Se încălzește uleiul într-o cratiță și se călește usturoiul și ceapa până se usucă. Adăugați cartofii rasi (opțional), cimbru, sarea, roșiile și bulionul de legume și, după ce sosul a fiert timp de 10 minute, mai întâi adăugați feliile groase de pește. Se fierbe 20 de minute, întorcându-le în sos până se înmoaie. 

  3. Adăugați creveții, fileurile subțiri de pește, midiile și ardeiul în supa de pește și continuați să gătiți supa pentru încă 5′-6 .. Se servește cu pâine rustică sau fripturi crocante.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*