Timp de preparare: 55 min
Nr. de portii: 6
Dificultate: usoara
Ingrediente pentru rețetă
- tagliatelle: 500 gr.
- ciuperci: 300 gr. (porcini sau coaste), tăiate în felii
- ceapa: 2 – 3 tocate grosier
- unt: 50 gr. (opțional, puteți utiliza doar ulei de măsline)
- ulei de măsline: 2 linguri
- Sos Worcestershire: 2 linguri (opțional)
- suc de roșii: 2/3 cană
- Ardei florin: conservate, 2-3 scurgute și tocate grosier
- pecorino: 200 gr. ras
- bulion de legume gata preparat sau de casă: 1 cană
- sare, piper: proaspăt măcinat
- frunze de busuioc: pentru garnitură
Mod de preparare
Fierbeți tagliatelele conform instrucțiunilor de pe ambalaj și scurgeți-le. Se încălzește untul și uleiul și se călește ceapa și ciupercile timp de 7 ‘- 8’.
Stingeți cu sosul goster (opțional) și adăugați bulionul de legume, sucul de roșii, ardeii și sarea și piperul. Fierbeți sosul timp de 15 ‘- 20’ până când se fixează bine.
Stropiți pastele cu sosul, adăugați pecorino, amestecați bine și garniți cu frunzele de busuioc. Serviți imediat.
Lasă un răspuns