Tagliatelle cu ciuperci și ceapă

Tagliatelle cu ciuperci și ceapă
Tagliatelle cu ciuperci și ceapă

Timp de preparare: 55 min

Nr. de portii: 6

Dificultate: usoara

Ingrediente pentru rețetă

  • tagliatelle: 500 gr.
  • ciuperci: 300 gr. (porcini sau coaste), tăiate în felii
  • ceapa: 2 – 3 tocate grosier
  • unt: 50 gr. (opțional, puteți utiliza doar ulei de măsline)
  • ulei de măsline: 2 linguri
  • Sos Worcestershire: 2 linguri (opțional)
  • suc de roșii: 2/3 cană
  • Ardei florin: conservate, 2-3 scurgute și tocate grosier
  • pecorino: 200 gr. ras
  • bulion de legume gata preparat sau de casă: 1 cană
  • sare, piper: proaspăt măcinat
  • frunze de busuioc: pentru garnitură
 

Mod de preparare

  1. Fierbeți tagliatelele conform instrucțiunilor de pe ambalaj și scurgeți-le. Se încălzește untul și uleiul și se călește ceapa și ciupercile timp de 7 ‘- 8’.

  2. Stingeți cu sosul goster (opțional) și adăugați bulionul de legume, sucul de roșii, ardeii și sarea și piperul. Fierbeți sosul timp de 15 ‘- 20’ până când se fixează bine.

  3. Stropiți pastele cu sosul, adăugați pecorino, amestecați bine și garniți cu frunzele de busuioc. Serviți imediat.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*