Tagliatelle cu ciuperci și ceapă

Tagliatelle cu ciuperci și ceapă
Tagliatelle cu ciuperci și ceapă

Timp de preparare: 55 min

Nr. de portii: 6

Dificultate: usoara

Ingrediente pentru rețetă

  • tagliatelle: 500 gr.
  • ciuperci: 300 gr. (porcini sau coaste), tăiate în felii
  • ceapa: 2 – 3 tocate grosier
  • unt: 50 gr. (opțional, puteți utiliza doar ulei de măsline)
  • ulei de măsline: 2 linguri
  • Sos Worcestershire: 2 linguri (opțional)
  • suc de roșii: 2/3 cană
  • Ardei florin: conservate, 2-3 scurgute și tocate grosier
  • pecorino: 200 gr. ras
  • bulion de legume gata preparat sau de casă: 1 cană
  • sare, piper: proaspăt măcinat
  • frunze de busuioc: pentru garnitură
 

Mod de preparare

  1. Fierbeți tagliatelele conform instrucțiunilor de pe ambalaj și scurgeți-le. Se încălzește untul și uleiul și se călește ceapa și ciupercile timp de 7 ‘- 8’.

  2. Stingeți cu sosul goster (opțional) și adăugați bulionul de legume, sucul de roșii, ardeii și sarea și piperul. Fierbeți sosul timp de 15 ‘- 20’ până când se fixează bine.

  3. Stropiți pastele cu sosul, adăugați pecorino, amestecați bine și garniți cu frunzele de busuioc. Serviți imediat.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*