
Tuturor ne place zacusca, si este o mancare simpla si rapida, care ne aduce aminte de copilarie si mirosul care nu ai cum sa il uiti niciodata. Haideti sa vedem impreuna cum putem face o zacusca traditionala cu ardei pe care toti o vor iubi
Ingrediente
- vinete (2 kg)
- ardei gras (1 kg)
- rosii (1 kg)
- ceapa (1 kg)
- morcovi (1 kg)
- 2 linguri de sare
- 100 de gr de zahar
Mod de preparare
- mai intai pregatim cuptorul la 250 de grade
- luam o tava pe care o tapetam cu hartie de copt
- pregatim vinetele taindu-le cotorul si le intepa cu furculita in cateva locuri iar apoi le bagam la copt cam 25 de minute
- verificam vinetele cu o scobitoare daca sunt coapte, acestea trebuie sa fie moi
- in vase separate taiem in bucati mici morcovii si ceapa
- scoatem vinele intr-un vas si le lasam pana s-au racit complet
- dam si ardei la grasi la copt timp de 20 de minute si ii lasam si pe acestia sa se raceasca
- luam rosiile si le facem o mica incizie la var si turnam peste ele apa clocotita doar cat sa le acopere complet si lasam asa 20 de minute
- va trebui sa curatam de coaja atat vinetele cat si rosiile si ardeii, si sa le indepartam cotorul cu tot cu seminte si sa le taiem cuburi
- la foc mare punem o oala mare sau daca avem un ceaun, punem ulei si adaugam morcovul si il calim pana are o culoare aiurie si devine moale
- adaugam ceapa si o calim si pe aceasta iar apoi adaugam si rosiile si amestecam pana rosiile devin aproape pasta iar zeama lasata se evapora
- adaugam ardieul grassi vinetele, sare si zahar dupa gust si amestecam in 15 minute
- sterilizam borcanele si fierbem capacele iar apoi turna in ele.
Pofta buna si sper sa va placa.
Lasă un răspuns